1. Yönetim bilimleri, siyaset bilimi, hukuk bilimi, kentleşme ve çevre politikaları alanlarında teorik ve pratik mesleki uzmanlık ve becerilere sahip olmak.
  2. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile ilişkili diğer disiplinler (ekonomi, işletme, muhasebe, uluslararası ilişkiler ve hukuk) hakkında teorik ve olgusal bilgiye sahip olmak.
  3. Türkiye'nin siyasal, toplumsal ve ekonomik yapısını şekillendiren veya etkileyen olayları kavrayıp yorumlayabilecek bilgi ve yeteneğe sahip olmak.
  4. Sosyolojinin temel kavramlarını, bilimsel yöntem ve araştırma tekniklerini, sosyolojideki yeni yaklaşımları kavrar; genel olarak toplumsal olayları ve özel olarak Türkiye'deki toplumsal olayları yorumlar.
  5. Kamu personeli, meslek memuru, idari yargı hakimliği, müfettişlik, kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık gibi kadrolara atanabilmek için gerekli teorik bilgiye sahip olmak şarttır.
  6. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında edinilen bilgileri, iş ve toplumsal yaşamda toplumsal, bilimsel ve kültürel etik değerlere uygun olarak eylemleri yönlendirmek için kullanmak.
  7. Akademik yaşam ve iş hayatında ihtiyaç duyulan yabancı dil, bilgi teknolojileri ve temel bilgisayar programlarına hakim olmak.
  8. Edindiği bilimsel bilgi ve becerilerle; küresel, ulusal ve bölgesel perspektiflerden tarihsel ve güncel olayları yorumlayabilir ve analiz edebilir.
  9. İhtiyaç duyduğu bilimsel verilerle ilgili yazılı ve görsel kaynaklara ulaşabilir, bu kaynakları anlayabilir ve yorumlayabilir, mevzuatı analiz edebilir ve yorumlayabilir.
  10. Mesleki başarı için gerekli olan güçlü ekip çalışması, ekip yönetimi ve karar alma becerilerine sahip olun.
  11. Sorunları ve olguları farklı açılardan analiz edebilme, teorik bilgi ve analiz tekniklerini kullanabilme, çözüm üretebilme, politika, program ve karar taslakları hazırlayabilme becerisine sahip olmak.
  12. Türkçeyi iyi kullanabilmek, yazılı ve sözlü iletişim kurabilmek, kendini doğru ifade edebilmek ve empati yeteneğine sahip olmak.